Kepti šparagai su alyvuogių aliejumi, citrina ir fermentiniu sūriu
Šparagų gaminimas keptuvėje atskleidžia jų nuostabų skonį.
- Porcijos: 4
- Paruošimo laikas: 20 min
- Sudėtingumas: labai lengva
- 800g šparagų
- Citrina
- Alyvuogių aliejus
- Jūros druska, juodieji pipirai
- Kietas fermentinis sūris
- Nuplaukite dvi dideles saujas arba apie 800g šparagų, nupjaukite sumedėjusius galus.
- Kietas fermentinis sūris, alyvuogių aliejus ir citrina yra nuostabiai tinkanti kombinacija su šparagais. Pakaitinkite didelę keptuvę ir sausai pakepkite šparagų ūglius abiejose pusėse kol atsiras gražios žymės. Po to įdėkite juos į keturias atskiras lėkštes, ant viršaus išspauskite citrinų sulčių ir apšlakstykite tris kartus daugiau alyvuogių aliejaus. Pagardinkite jūros druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais, tada paimkite gabaliuką kieto fermentinio sūrio ir sutarkuokite ant viršaus.
Kepti šparagai su česnakais
- Porcijos: 2
- Paruošimo laikas: 20 min
- Sudėtingumas: labai lengva
- Šparagai
- 3 valgomieji šaukštai sviesto ar margarino
- 1 šviežių šparagų ryšulėlis
- 3 česnakų skiltelės (susmulkintos)
- Ištirpinkite sviestą ar margariną didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies. Įdėkite česnakus ir šparagų ūglius, uždenkite ir kepkite 10 minučių retkarčiais apversdami, arba kol šparagai taps minkštesni.
- Jeigu mėgstate ilgiau pakeptus šparagus, sumažinkite ugnį ir palaikykite papildomas 10 minučių.
Šparagų (smidrų) omletas
Šparagai (smidrai) labai tinka su kiaušiniais, o omletas yra vienas iš lengviausių būdų pasimėgauti šiuo deriniu.
- Porcijos: 2
- Paruošimo laikas: 15 min
- Sudėtingumas: lengva
- 5 šparagų ūgliai
- Druska ir šviežiai malti juodieji pipirai
- 1 šaukštas išlydyto sviesto (arba alyvuogių aliejus)
- Sauja tarkuoto sūrio
- Šviežios žolelės (petražolės, krapai, peletrūnas)
- Paruoškite šparagus nupjaudami sumedėjusius galus. Virkite ūglius verdančiame vandenyje 3-4 minutes. Trumpai palaikykite po šaltu vandeniu supjaustykite į kąsnio dydžio gabalėlius arba palikite vientisus.
- Suplakite kiaušinius kartu su žiupsneliu druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų. Pakaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies. Įdėkite sviestą, palaukite kol ištirps, tada supilkite kiaušinių masę į keptuvę, paskirstykite tolygiai ir kepkite 1-2 minutes kol pagrindas sukietės. Uždėkite šparagus ant pusės omleto kartu su tarkuotu sūriu ir žolelėmis. Perlenkite, kad kita pusė būtų virš šparagų pusės.
- Pabaikite pakepdami arba karštoje orkaitėje ir patiekite.
Šparagai (smidrai) su šonine
- Porcijos: 2
- Paruošimo laikas: 25 min
- Sudėtingumas: lengva
- 20 šparagų
- 10 šoninės gabalėlių (angl. bacon)
- Alyvuogių aliejus
- Druska ir šviežiai malti juodieji pipirai
Gali būti bet koks kiekis šparagų, tik svarbu išlaikyti apytikslį dviejų šparagų su vienu šoninės gabalėliu santykį.
- Nuplaukite šparagus, nupjaukite sumedėjusius galus.
- Apvyniokite šparagus šonine ir padėkite ant kepimo skardos. Šoninę galima supjaustyti plonomis juostelėmis.
- Lengvai apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagal skonį pabarstykite druskos ir juodųjų pipirų.
- Kepimo skardą įdėkite į orkaitę, nustatykite 200 lapsnių temperatūrą.
- Kepkite apie 20 minučių kol šoninė taps traški. Patiekite iš karto. Ant viršaus galima pabarstyti petražolių.